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RE: Wyoming sales tax and Conservation Districts 

Dear Larry: 

This is in reply to your letter of December 13, 1977, 
concerning whether Conservation Districts within the State 
of Wyoming are exempt from sales tax. 

The only previous Attorney General Opinion pertaining 
to taxes involving conservation districts that I am aware of 
is Opinion No. 83 dated July 18, 1956, which held that the 
real property owned by such districts was subject to taxation. 
This conclusion was based on the fact that the legislature in 
1955 took away the exemption for such taxes as provided in 
the 1945 Act. 

However, with respect to sales taxes, Attorney General 
Opinion No. 76-01 dated March 24, 1976, which held that sales 
made by weed and pest control districts are subject to the 
Wyoming sales tax, is applicable to conservation districts. 

As stated in both the 1956 and 1976 Opinions, a statu­
tory grant of exemption from taxation is never presumed, but 
must be clearly conferred in plain terms and strictly con­
strued. Consequently, any sales (as that term is defined in 
the Weed & Pest Opinion) made by a conservation district under 
the authority conferred upon it, and specifically under the 
provisions of W.S. 11-245(G) and (L), would be subject to 
sales tax, as the current Act (Wyoming Conservation Districts 
Law, W.S. 11-234 through 11-249) does not specifically exempt 
a district's sales from the collection and remittance of 
such tax. 
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On the other hand, sales to conservation districts are 
specifically exempt from sales tax and the district does not 
have to pay the same since they are a governmental subdivi­
sion of the State. (W.S. 39-6-405(a)(xi) effective January 
1, 1978.) This district exemption was contained in prior 
law but recodified by the 1977 Legislature. 

This letter of advice is strictly for your use and the ~­
agency involved; it does not nor should it be construed to 
be a formal Attorney General's opinion and accordingly, it 
is not to be disseminated, cited, published or reprinted as 
an Attorney General's opinion. 
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